Laboratorij za ''in vitro uzgoj'' bilja Hortilab d.o.o., osnovan je 2010. godine s ciljem proizvodnje i prodaje kvalitetnog i vrhunskog akvarijskog bilja.

 

Proizvodnja i kontrola kvalitete temelji se na priznatim i suvremenim metodologijama razvoja biljnih stanica i tkiva u ''in vitro" uvjetima. ''in vitro'' metoda proizvodnje bilja danas je uvelike raširena diljem svijeta, a omogućuje  brzo razmnožavanje u sterilnim uvjetima koje nije moguće postići klasičnim uzgojem. Rezultat toga je bilje koje je u potpunosti sterilno, odnosno nije zaraženo bakterijama, virusima, gljivicama te parazitima. Ista metoda primjenjuje se i za proizvodnju sadnica koje svoj rast nastavljaju u plasteniku gdje, zahvaljujući kontroliranim uvjetima, bilje uspješno raste i tijekom zimskih mjeseci. Danas Hortilab d.o.o. može ponuditi preko 200 vrsta akvarijskog bilja, a svakodnevo radimo i na razvoju novih vrsta.

 

Hortilab svoj uspjeh ostvaruje zahvaljujući timu mladih i talentiranih stručnjaka, suradnji sa znanstvenim institucijama (Sveučilište u Zagrebu) kao i profesionalnoj organizaciji temeljenoj na procesima okrenutim prema interesima korisnika. Tržišni uspjeh naših proizvoda potvrđen je ulaskom na mnogobrojne prodajne liste poznatih distributera akvarijskog bilja te smo tako danas dostupni na trištu zemalja EU, Amerike, Rusije, Azije, Afrike i Australije.

 

Iako mlada tvrtka, bogati asortiman, dobra organizacija te kvaliteta usluge, čini nas pouzdanim poslovnim partnerom. Naš cilj je proizvodnja kvalitetnog asortimana, koji će omogućiti svakom pojedincu lijep i oku ugodan akvarij.